O sýrech

04.07.2015

Dělení sýrů

Na celém světě se vyrábí stovky typů sýra. Existuje více různých systémů dělení sýrů.

Celý článek

04.07.2015

Jak se vyrábí sýr

Sýr se vyrábí srážením mléka syřidlem nebo kyselinou mléčnou. 

Celý článek

13.07.2015

Sýr Gouda

Když se řekne Gouda, většina z nás si vybaví chutný, kvalitní a krásně žlutý sýr. Málokdo však ví, že byl pojmenován po městě Gouda ležícím na soutoku řek Hollandse Ijsel a Gouwe, které získalo městská práva už roku 1272. Tradice výroby sýra má v tomto původně kupeckém městě dlouholetou tradici.

Celý článek

13.07.2015

Servírování a uchovávání sýrů

Nejlépe si vychutnáte sýr, pokud ho necháte rozbalený alespoň 15 minut při pokojové teplotě, zároveň vám půjde lehce odstranit vosk, pokud je součástí obalu

Celý článek

13.07.2015

K čemu se hodí sýry v naší nabídce?

Holandský Maasdammer mladý, zrající 1 měsíc.  Jedná se o holandskou verzi švýcarského ementálu. Sýr byl vyroben, aby mohl konkurovat populárnímu švýcarskému ementálu, jeho výroba je rychlejší a díky tomu, že sýr nezraje dlouho, i levnější. Sýr je krásně šťavnatý, má sladce oříškovou chuť. Sýr se hodí na zapékání nebo jako svačinka, je vhodný i k vínu.

Celý článek

Stránka 1 vše z celkem 5 článků.